Casual – стилът на непринудената елегантност

Casual означава свободен, неформален, спокоен. Casual e универсалният стил на днешното време, комбиниращ в себе си комфорт и семпли съчетания. Той е особено актуален за настоящия хибриден начин на живот и работа.

При този стил облеклата са удобни, спортно-елегантни и лесни за съчетаване помежду си. Те са с кройки, които улесняват движението, но са прецизно изработени, за да представят силуета в най-добра светлина.

Един от най-емблематичните елементи на casual облеклото е денимът - под формата на панталони, поли, рокли. Логично допълнение към този стайлинг са тениските, както и фините жилетки и блузи от естествени материи. На практика, дънковите дрехи си отиват с всичко, а класическите сини цветове са неизменна част от капсулния гардероб. Когато добавите бяла риза и чифт обувки на ток, облеклото автоматично става по-елегантно и подходящо за редица поводи.
Редица проучвания сочат, че след пандемията водещо е желанието да се даде приоритет на комфорта и функционалността, без това да е за сметка на личнияи стил. Затова, добавянето на елегантно сако или блейзер към casual облеклата е подход, който си струва да се усвои!
Вижте още деним облекла тук

pictograms